Københavns Drengekors 100-års jubilæum

AF: Kongehuset , Henning Okholm
FOTO: Zhong Min Peng©RP

Kong Frederik 9. af Danmark deltog i fejringen af Københavns Drengekors 100-års jubilæum eftermiddag,den 19. september 2024. Fejringen fandt sted på Københavns Rådhus.

Kongen holdt tale for drengekorets nuværende medlemmer og takkede blandt andet for de mange store oplevelser, koret har givet Majestæten.

Gennem 100 år har I indtaget en særlig position i dansk musikliv ved at værne om en sangskat, der går hundredvis af år tilbage, uden at overse alt det nye, der hele tiden løber til. Fra lange og svære værker komponeret længe før vores tid til iørefaldende nutidige numre til de danske fædrelandssange, som I heldigvis holder fast i at synge.siger Kong Frederik 9 .

I talen takkede Kongen også Københavns Drengekor for at optræde som kulturambassadører både under officielle besøg fra udlandet og på rejser rundt i verden. Senest under Kongeparrets statsbesøg i Norge tidligere på året, hvor koret optrådte foran Oslo Operahus.

Københavns Drengekor blev i sin nuværende form skabt i 1924 og fik sin egen korskole i 1929. Koret er tilknyttet Sankt Annæ Gymnasium og Københavns Domkirke. Her får de 180 drenge i alderen 9-14 år, der er tilknyttet koret, professionel sangtræning som en integreret del af deres almindelige skolegang.

Kong Frederik 9. af Danmark er protektor for Københavns Drengekor og overtog protektionen efter Prins Henrik, som var korets protektor fra 1972 og frem til sin død. Tidligere har også Kong Frederik 9. været protektor for koret

Skriv et svar