Kronprinsfamilien af Danmark modtog Gråsten Ringriderforenings optog

Billede kan indeholde flere personer

Kronprinsfamilien af Danmark har modtaget Gråsten Ringriderforenings optog på Gråsten Slot den 17. juli 2022. Det årlige optog begyndte ved Gråsten Rideskole og blev afsluttet ved Ringriderpladsen, hvor der blev dystet i den traditionelle ringridning. Optoget bestod af både ryttere og børn på cykler, og traditionen tro lagde optoget vejen forbi Gråsten Slot, hvor den kongelige familie af Danmark har modtaget og hilste på de mange deltagere af Gråsten Ringriderforening.

En folkelig kongelig tradition

Deltagerne Gråsten Ringriderforening i optoget havde flotter blomster med til den kongelige familie. Ringridning er en folkelig tradition med rod i middelalderens ridderturneringer. Så langt tilbage som i 1555 omtaltes ringridning (ringrenden) ved det danske hof, og ringridningen var en yndet sport ved fyrsternes hoffer.
Ved Christian den IV`s kroning i 1596 blev holdt ringridning på Amagertorv, og Hans Majestæt deltog selv meget aktivt i ringridningen, og til minde om dette findes der på Rosenborg Slot et såkaldt Ringrendingsbæger.

Billede kan indeholde flere personer fra kongehuset
Billede kan indeholde flere personer med en rytter på hest
Billede kan indeholde flere personer, hvor en personer sidder på hest

Traditionens centrum

Iden Kong Frederik 9. og Dronning Ingrid i 1935 modtog Graasten Slot i bryllupsgave, har slottet fungeret som sommerbolig for den kongelige familie. Lige så længe har det været en tradition, at Gråsten Ringriderforening i forbindelse med det årlige optog passerer Graasten Slot og hilser på den kongelige familie.

Billede kan indeholde en bygning ved vandet

Kredit af artikel

Fotograf Zhong Min Peng

Skribent og orden: Henning Sandberg T K E Schmidt Okholm

Skriv et svar