Dansk Erhvervs Årsdag 2024



AF: Dansk Erhverv
FOTO: Zhong Min Peng©RP

Dansk Erhvervs Årsdag 2024 blev den hidtil største med over 1.300 gæster. Her kan du se eller gense nogle af de mange højdepunkter fra dagen

En kæmpe konference på højt niveau med deltagelse af ministre, top politikere og oplægsholdere fra dansk og internationalt erhvervsliv.

Blød landing og hårde reformer af Danmark : Arbejdskraft var centralt på Dansk Erhvervs årsdag

Dansk Erhverv vil reformere både skat og arbejdsmarkedsforhold for danske virksomheder. Trods udsigten til en blød landing for dansk økonomi, var også de deltagende politikere mødt op i reform humør.

Artiklens øverste billede
Der var reformvillighed blandt adm. direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen og hans tidligere folketings kollegaer under Dansk Erhvervs Årsdag i Øksnehallen i København.

Brian Mikkelsen indledte Dansk Erhvervs årsdag med en besked til de hundredvis af fremmødte virksomhedsrepræsentanter, som måske fik en enkelt eller to til at svede en smule mere under blazeren i den i forvejen varme oplæg sal i Øksnehallen i København.

»Vi foreslår at tage 4,5 mia. kr. fra erhvervsstøtteordningerne,« sagde Brian Mikkelsen.

Troels Lund Poulsen: “Vi kan ikke
“Sikre fremtidens velstand, hvis vi ikke hæver vores produktivitet.”

  1. september 2024
    Danmarks velstand er truet, hvis vi ikke øger produktiviteten og sikrer en tilstrækkelig arbejdsstyrke. Sådan lød det fra Troels Lund Poulsen, da han talte Dansk Erhvervs Årsdag.

Troels-Lund-Poulsen

Danmark har en udfordring i forhold til produktivitet. Og hvis vi ikke får det løst, så har Danmark ifølge Troels Lund Poulsen et problem.

”For vi kan ikke sikre fremtidens velstand, hvis vi ikke hæver vores produktivitet.”

Derfor er produktiviteten

På regeringens to-do-liste, forsikrede han, da han talte til Dansk Erhvervs Årsdag.

”Faktisk har Finansministeriet netop sat sig i spidsen for et arbejde på tværs af regeringen, hvis primære opgave er at sætte fokus på øget produktivitet”

Færre byrder skal øge produktiviteten

En af de måder, som regeringen vil øge produktiviteten på, er at fjerne mange af de administrative byrder, som virksomhederne møder.

“Nogle gange er det EU, der er skurken, men andre gange er det os selv, der som en anden duksedreng gør alting unødigt besværligt,” sagde ministeren.

Derfor, forklarede han, opretter regeringen nu et ministerudvalg, der skal sætte fokus på at mindske de administrative byrder.

“Vi har brug for et klart ansvar i regeringen, så der kommer handling bag ordene og skub i arbejdet. “Jeg ser meget gerne, at vi kan reducere erhvervslivets byrder med 25 procent frem mod 2030.”

Arbejdsudbuddet skal øges

Manglen på arbejdskraft er stor, og ifølge Dansk Erhvervs analyse vil den kun stige de kommende år. Det hæmmer produktiviteten, og derfor er det afgørende for dansk erhvervsliv at få adgang til flere hoveder og hænder. Det vil regeringen arbejde for, garanterede Troels Lund Poulsen og pegede på, at arbejdsudbuddet under denne regering allerede er øget med 31.000, og at regeringen har et mål om at hæve arbejdsstyrken yderligere med 14.000, så det samlede tal når 45.000.

Oven i det er der også ”solstrålehistorien” om, flere 17.000 folkepensionister nu arbejder ved siden af deres pension:

“Det skyldes i høj grad, at vi har afskaffet modregningsreglerne i folkepensionen, men jeg er også overbevist om, at der er et kulturskred i gang, både hos seniorer og hos virksomhederne. “Den udvikling skal vi understøtte,” sagde Troels Lund Poulsen.

Mere udenlandsk arbejdskraft

Udenlandsk arbejdskraft har ifølge ministeren været en afgørende faktor for Danmarks velstandsstigning de seneste år. I de kommende år vil kampen om de kvalificerede udenlandske medarbejdere kun stige. Det skal Danmark forholde sig til:

”Derfor skal vi fortsætte indsatsen for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. ” Regeringen arbejder allerede på en forbedret beløbsordning, der skal gøre det nemmere at hente arbejdskraft udefra,” forklarede Troels Lund Poulsen.

Han sluttede med at rose dansk erhvervsliv:

Hvad er meningen med erhvervslivet, spørger Dansk Erhverv. Jeg er sikker på, at I kender svaret derude i jeres hverdag. Men det er også godt at minde resten af samfundet om det. I udgør kernen i Danmarks levebrød: “For er der ingen velstand – så er der ingen velfærd.”



Skriv et svar