En Taffelgennemgang

Diplomater på række

Af: Zhong Min Peng og Henning Sandberg T. Kruse Emanuel S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Mestre anerkendes stort i motorsport

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II holder Nytårstaffel hvert år, og så foregår det i Christian VIIs palæ. Det er tradition og har været det i flere århundreder. Sågar tilbage til 1600-tallet var det en stor omtale, og man fortsatte, fordi Kongehuset ønskede at samle verden. Nytårstaffel er lagt sammen med en kur, hvor det bliver holdt over tre dage. Førstedagen er selve taffel, hvor det foregår med de øverste embedsmænd i landet. Hoffets ledelse og regeringen er også indbudt. Det hele foregår i riddersalen. Andendagen gælder det for højesteret, Den Kongelige Livgarde og Gardehusarregimentets officerkorps på Christian VIIs Palæ, på Amalienborg. Tredjedagen er der fokus på officerer fra forsvaret og beredskabsstyrelsens første- anden- og tredje rangklasse. Derfra har der været fokus på hele Kongerigets styre den ene gang om året.

Ankomsten

Ved ankomsten kommer alle gæster selvfølgelig før Hendes Majestæt Dronning Margrethe, fordi det er tradition for at Nytårstaffel begyndes af Margrethe II. Riddersalen hvor regeringsoverhoveder befinder sig og venter, er i Christian VIIs palæ. Listen med statsoverhoveder er lang, de kommer fra hele verden, de land der er repræsenteret er: Salen der nytårstaffel i er klargjort, der findes video på, hvordan Riddersalen gøres klar til Hendes Majestæt Dronningen, Kronprinseparret Frederik og Mary, og Prinseparret Joachim og Marie.

Mødet med Majestæten

Diplmomater klar til Nytårskur

Gæsterne er dem der ankommer som de første, da de skal være klar til at give hånd til Dronningen. Der er statsoveroveder fra hele verden.
På billedet vises kun et mindre udsnit. Man venter på, at den Kongelige Familie ankommer, så taffel kan begynde. Gæstelisten består af regeringen, folketingets formand, højesteret og øvrige, hoffet, D.K.H. Kronprinsens og Kronprinsessens hof, samt Benediktes hof. Taffel er historie og daterer flere hundrede år tilbage, men først fra ca. 1945 og frem i Danmark er kurene etableret, og holdes ikke tre dage i træk grundet statsinstitutioner.

Dag to går med at Gæster og indbudte hilser på hendes Majestæt Dronningen. Inden nytårstaflet gå igang mødes alle med H.M. Dronningen, giver hånd og ønske godt nytår. H.M. Dronningen er altid i højt humør når der holdes nytårstaffel, nemlig fordi der hilses på alle fra hele verden. En efter en bliver statsoverhovederne råbt op, og de går dernæst hen til Hendes Majestæt Dronningen, Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary.