Kongeparrets residensforlæggelse til Graasten Slot modtaget af









AF: Kongehuset og Henning Okholm

FOTO: Zhong Min Peng©RP

Kongeparret af Danmark flyttede den 9. juli 2024 residens til Graasten Slot og blev i forbindelse med residensforlæggelsen modtaget i Gråsten by.

Deres Majestæter fortsætter således traditionen med at blive modtaget af byens borgere, når Kongeparret benytter det sønderjyske slot som sommerbolig.

Brugsretten til slottet blev givet til Kongens bedsteforældre, det daværende kronprinspar (senere Frederik 9. og Dronning Ingrid) i 1935, og dermed har slottet i snart 90 år været samlingssted for den kongelige familie i sommermånederne.

Kongeparret blev modtaget af borgmester i Sønderborg Kommune Erik Lauritzen og byrådet i Sønderborg Kommune.

På Torvet i Gråsten holdt borgmester Erik Lauritzen velkomsttale.

Efter borgmesterens tale fik Kongeparret lejlighed til at hilse på de fremmødte borgere.

Fra byens torv foran Det Gamle Rådhus til Graasten Slot spadserede Kongen og Dronningen sammen med borgmester i Sønderborg Kommune Erik Lauritzen forbi folkemængderne, der var mødt op for at byde Deres Majestæter velkommen til Graasten Slot første gang som kongepar.

I forbindelse med Kongeparrets sommerophold på Graasten Slot vil Den Kongelige Livgarde hver dag marchere gennem Gråsten by til slottet ledsaget af to tambourer fra Tambourkorpset fra Den Kongelige Livgarde.

I løbet af sommeren vil også H.M. Dronning Margrethe og H.K.H. Prinsesse Benedikte tage ophold på Graasten Slot.

Når den kongelige familie har residens på Graasten Slot, er der ikke offentlig adgang til Graasten Slotshave.

Borgmesteren Erik Lauritzen fulgte Kongeparret til porten af Gråsten. Slot. Derefter blev Borgmesteren interviewet af Royal Press journalister, Zhong Min Peng.Borgmesteren sagde til journalister:

Vi glæder os til at byde Kongeparret af Danmark velkommen i Gråsten, og vi er meget glade for, at Kongeparret dermed fortsætter den tradition, som Dronning af Danmark Margrethe fulgte i mange år i forbindelse med sommeropholdet på Graasten Slot.

















Skriv et svar