AF: Henning Okholm og Kongehuset.
FOTO: Zhong Min Peng©RP
Ved ankomsten hvor Kronprinsen af Danmark modtages af Rektor, Henrik C. Wegener, Københavns Universitet, Formand Lars Rebien Sørensen, Novo Nordisk d. 22. april 2022Fonden, Dekan Katrine Krogh Andersen, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet vedKøbenhavns Universitet og professor Jørgen Wojtaszewski, Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet.Et særligt område at fotografere fra gruppebillede med Kronprinsen og modtagelseskomiteen i Atrium.
et særligt område at fotografere Fotomulighed i Auditoriet, hvor der er er åbning ved professor Bente Klarlund og professorMichael Kjær og herefter kort, indledende tale ved Rektor Henrik C. Wegener Københavns Universitet.HKH Kronprinsen sidder på første række sammen med fra venstre: Dekan Katrine KroghAndersen, Rektor Henrik C. Wegener, HKH Kronprins Frederik, Formand Lars Rebien.Sørensen og Professor Jørgen WojtaszewskiEt særligt område at fotografere til Rektor Henrik C Wegeners tale Hvis relevant kan muligheden for interview med en af de øvrige tilstedeværende undersøges.
Anledning og adresseFest Symposiet afholdes i anledning af 100-året for tildelingen af Nobelprisen i Fysiologi eller Medicintil Professor August Krogh.Det finder sted d. 22. april 2022 i Novo Nordisk Fondens lokaler.
Information om symposietFestsymposium arrangeres af August Krogh Club på Københavns Universitet, et netværk af forskereinden for fysiologi på tværs af flere institutter på universitetet. August Krogh Club er støttet af NovoNordisk Fonden. Der vil være 150 særligt indbudte deltagere ved symposiet. Deltagerne inkludererførende danske forskere samt repræsentanter fra Københavns Universitets rektorat og fra DetNatur- og Biovidenskabelige Fakultet. Desuden vil et antal efterkommere af August Krogh deltage.August Krogh er en af de mest indflydelsesrige danske naturvidenskabsmænd gennem tiden, og hanhar efterladt et varigt aftryk på dansk forskning såvel som erhvervsliv. Således var August Kroghafgørende for grundlæggelsen af den stærke danske forskningstradition inden for en rækkefysiologiske områder, herunder fysisk aktivitet, diabetes og hjerte karsystemet. Herunder var AugustKrogh blandt de første til at udføre fysiologiske feltstudier i Grønland. Desuden var August Krogh enaf de bærende kræfter bag dannelsen af Nordisk Insulinlaboratorium (senere Novo Nordisk).Talerne ved festsymposium er en række af de største internationale navne inden for de forskningsfelter, som August Krogh berørte.
Kronprinsen af Danmark deltog den 22. april 2022 i et festsymposium i anledning af 100-året for tildelingen af Nobelprisen i Medicin/Fysiologi til professor August Krogh. Markeringen var arrangeret af August Krogh Club på Københavns Universitet, som er et netværk af forskere inden for fysiologi på tværs af universitetets institutter. August Krogh Club er støttet af Novo Nordisk Fonden, der ligeledes lagde lokaler til symposiet. På billedet ses Kronprinsen i bygningens Atrium ved siden af en buste af August Krogh og sammen med formand for Novo Nordisk Fonden Lars Rebien Sørensen, professor ved Institut for Idræt og Ernæring Jørgen Wojtaszewski, dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Katrine Krogh Andersen og rektor på Københavns Universitet Henrik C. Wegener.
Professor August Krogh, der levede indtil 1949, er blandt tidens mest indflydelsesrige danske naturvidenskabsmænd og har med sit mangeårige virke sat et betydeligt aftryk på dansk forskning og erhvervsliv. Professoren blev tildelt Nobelprisen i 1920, men som følge af situationen med coronavirus er det først blevet muligt at markere jubilæet i år. August Krogh var afgørende for grundlæggelsen af den danske forskningstradition inden for en række fysiologiske områder, herunder fysisk aktivitet, diabetes og hjerte karsystemet. Professoren var ligeledes en af de bærende kræfter bag dannelsen af Nordisk Insulinlaboratorium, der i dag indgår i Novo Nordisk. Da Københavns Universitet i 1970 indviede et nyt institut for biokemi, fysiologi og cellebiologi, blev både instituttet og den nye bygning opkaldt efter August Krogh. I dag er August Krogh Instituttet og August Krogh-bygningen.