Et UNESCObesøg hos gymnasie aflagt af Kronprinsesse Mary

Det var til alle elevers glæde, at se Kronprinsessen lagde sin vej forbi deres gymnasium. Kronprinsesse Mary af Danmark var på besøg hos elever for at tale om verdensmål, og arbejdet. Det var både planlagt og spændthed bland de fleste, at Mary lagde sin vej forbi denne dag.

Af: Kongehuset og Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

billedet indeholder to personer

Kronprinsesse Mary fik aflagt besøg på en af UNESCOs Verdens målsskole. Roskilde Gymnasium, 18 november 2020.
UNESCO Verdens målsskoler er en del af det globale netværk af skole, der samlet består af 11.500 skoler og andre uddannelsesinstitutioner i omtrent182 lande.

Som UNESCO Verdensmålsskole får man til rolle en konkret inspiration til, hvordan man udvikler undervisning med udgangspunkt i verdensmålene. Danmark har et netværk af 62 institutioner, der består af det der kaldes grundskoler, efterskoler, gymnasier og universitet. Når Kronprinsessen så har været blandt publikum og taget højde for tilbagemelding, om hvordan det går, så har hun været ivrig i at uddanne og informere. Det ses tydeligt på billedet, at der har været morskab blandt informationen, hvor der har været god motivation til fremtid.

billedet indeholder fire personer
billedet indeholder tre personer
Kronprinsesse Mary (Kronprinsesse) og Rasmus Prehn (tidl. Udviklingsminister)

Kronprinsessens (Mary) og Udviklingsministerens (Rasmus Prehn) besøg d. 18 november 20 på Roskilde Gymnasium – en af UNESCOs 62 Verdensmålsskoler, tilod sig at være engagerede.

Det korte Program

Der var i alt afsat en time til besøget, som var opdelt i tre mindre sekvenser:

Op til timen og i timen var der arrangeret ankomst og velkomst. Der var ligeledes dialog med to grupper elever der tog initiativet til at deltage i workshops (aktive grupper af arbejde) for at arbejde effektivt med FNs opgaver. afslutningsvis var der en kort tale af ministeren og om hvordan fremtided og indtil nu, var kommet til.

Fra klokken 11 til 12, var der meget intens gennemgang af rollerne for verdensmålene.

  • 11.00 – 11.05 Kronprinsessen ankom. Kronprinsessen modtaget af udviklingsministeren ved Roskilde Gymnasium rektor Henrik Nevers, uddannelses- chef Mette Bering, UNESCO Ungeambassadør Anders Tingleff Nielsen og Nat. koordinator for UNESCOs verdensmålsskoler Poul Erik Christoffersen. Sammen gik alle direkte til Festsalen tæt ved gymnasiets indgang.  
  • 11.05 – 11.10 Rektor bød her officielt velkommen til dagens arrangement. En repræsentant for skolens elever, Anders Tingleff Nielsen (UNESCOs Unge Ambassadør) bød Kronprinsessen og Ministeren velkommen og fortalte kort om, hvilket projekt – Mission FN 75 – skolen var igang med. 
  • 11.10 – 11.25 Dialog med 15 – 16 unge om FNs rolle for at opretholde fred og sikkerhed i verden og om FNs fremtidige rolle – set med verdensmålenes optik. Pressen har mulighed for at fotografere.
  • 11.25. – 11.30 Rektor inviterer herefter Kronprinsessen og udviklingsministeren til gymnasiets Multisal for at møde en ny gruppe elever, der også deltager i UNESCOs markering af FN 75 år. Pressen guides af logistiske grunde en hurtigere genvej til næste stop i Multisalen.
  • 11.30 – 11.45 Dialog med 15 – 16 unge om FNs opgave om at levere humanitær hjælp og om FNs fremtidige rolle – set med verdensmålenes optik.
  • 11.45 – 11.55 Det første hold elever og lærere fra Festsalen slutter sig til deres kammerater i Multisalen, hvorefter Udviklingsminister Rasmus Prehn holder en kort tale med udgangspunkt i elevernes arbejde med FN og Verdensmålene.
  • 12.00 – Afrunding og tak for i dag. Kronprinsessen og udviklingsministeren følges ud.

Klide: Kronprinsesse Mary

Kilde: UNESCO

Skriv et svar