En Tradition fra Kronprinsen

billedet indeholder et drengekor og to tilskuerkolonner

Kronprinsen af Danmark, Frederik André Henrik Christian, overværede som protektor for Københavns Drengekor en koncert i Københavns Domkirke.

Af: Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Drengekoret

Københavns Drengekor – Det Kongelige Kantori er tilknyttet Københavns Domkirke og har rødder tilbage til den tidligste kormusik. Koret blev i sin nuværende form skabt i 1924 og fik sin egen korskole i 1929 – det nuværende Sankt Annæ Gymnasium. På Sankt Annæ Gymnasium får drenge og piger i alderen 9-14 år professionel sangtræning som en integreret del af deres almindelige skolegang.

Drengekoret af København

Foruden ca. 80 drenge består Københavns Drengekor af 30 professionelle mandssangere i alderen 20-50 år. Koret ledes fra 2020 af Carsten Seyer-Hansen. Om koncerten: Duruflés Requiem (1948) er et af korlitteraturens mest elskede værker for kor, orgel og cello, hvor stemmerne – i såvel kor som instrumenter – foldes ud i al pragt fra det dybeste mørke til det lyseste Paradis. Det er derfor ikke tilfældigt at dette værk er på programmet i en tid, hvor hengivelse til musikken og kunsten er vigtigere end nogensinde. Ved koncerten d. 6. november syngtes sopran- og barytonpartierne af Tuva Semmingsen og Palle Knudsen med domorganist ved Københavns Domkirke, Hanne Kuhlmann, ved orglet og Henrik Brendstrup på cello. Foruden Requiet opføres Felix Mendelssohn-Bartholdys Adspice Domine for fire-stemmigt mandskor og obligat cello samt den første af Maurice Duruflés fire berømte motetter for blandet kor: Ubi Caritas.

billedet indeholder tre personer

billedet indeholder et kor
Københavns Drengekor
billedet indeholder ti personer

Nyt skud

Koncerten er Carsten Seyer-Hansens første store koncert i Københavns Domkirke, som nytiltrådt domkantor og kapelmester for Københavns Drengekor. Kronprinsen overtog protektionen efter Prins Henrik, som var korets protektor fra 1972 og frem til sin død. Tidligere har også Frederik 9. været protektor for koret.

Kilde: Kongehuset

Skriv et svar