En Naturvidenskabelig overværelse med Kronprinsen

Kronprinsen der er protektor for Hans Christian Ørsted var af den grund tilstede ved Naturvidenskabsfestivalen. Hele arrangementet foregik på Sophienborgskolen, der ligger i Hillerød, nord for København.

Af: Zhong Min Peng og Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Kronprinsen af Danmark aflagde som protektor for HCØ2020 besøg på Sophienborgskolen i anledning af Naturvidenskabsfestivalen.

Kronprinsen af Danmark som protektor for HCØ2020 besøg på Sophienborgskolen i anledning af Naturvidenskabsfestivalen.  Hillerød, den 28 september 2020. Kronprinsen af Danmark protektor for HCØ2020, der er den landsdækkende fejring af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Formålet med HCØ2020 er at fremme teknisk og naturvidenskabelig dannelse på tværs af alle alderstrin. Ligeledes skal initiativet være med til at øge interessen for videnskab og fremtidens teknologi.

billedet indeholder tre personer
billedet indeholder en person

HCØ2020 har oplyst: I 1820 opdagede Hans Christian Ørsted elektromagnetismen, da han så, at en kompasnål bevæger sig, når man bevæger en strømførende ledning over den. H.C. Ørsteds opdagelse af sammenhængen mellem elektricitet og magnetisme er en af verdens største naturvidenskabelige opdagelser. En opdagelse der har muliggjort udviklingen af det moderne samfund, og som skal fejres hevrt år.

billedet indeholder to personer
billedet indeholder to personer

Fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen sker med det landsdækkende formidlingsinitiativ HCØ2020, der gennem en lang række aktiviteter, spredt ud over hele 2020, markerer både elektromagnetismens, naturvidenskabens, teknologiens og nysgerrighedens betydning for vores samfund.

billedet indeholder seksten personer
billedet indeholder otte personer

Kilde: Kongehuset

Skriv et svar