Særligt Sus hos Statsminister

Af: Zhong Min Peng og Henning Sandberg Okholm

Sidste Torsdag og Fredag dannede Aalborg rammen for 2019-udgaven af Kommunalpolitisk Topmøde, hvor aktuelle politiske temaer skal diskuteres.

De primære ministre er sammen statsministeren om mødet som omhandler den fremtidig klimapolitik.

Læs om Energiaftale 2019

Der er desuden et topmøde om parallelsamfund og indvielsen af et nyt energilager på programmet. Få overblikket over ugen i dansk politik. Statsministeren Lars Løkke Rasmussen udtaler derfor forud for mødet:

”Danmark skal være præget af et stærkt fællesskab, hvor alle bidrager til og er en del af det land, vi bor i. Det kan ikke nytte noget, at en stor gruppe af børn vokser op i et miljø, hvor mor og far går derhjemme, kriminalitet er hverdagskost, og der hersker et formørket syn på ligeværd, frisind og frihed. Det må vi som samfund aldrig passivt acceptere. Derfor tog regeringen sidste år hårdt fat på en række områder for at bryde ghettoerne op og få alle med i fællesskabet. Samtidig følger regeringen indsatsen tæt, for at sikre, at værktøjerne tages i brug, og de virker. Jeg glæder mig til regeringens første topmøde om parallelsamfund, hvor vi samler kapaciteter på tværs af samfundet til en snak om det her vigtige indsatsområde.”

Læs også Lammelse, Lorenzen og Lækkerier

Danmarks fremtidige klimapolitik er i fokus, fordi regeringen vil gavne hele Danmark, og ikke kun de få. Der er meget stor politisk debat om parallelsamfundet, men det bliver der gjort noget ved nu.

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng og Statsministeriet