Stiller fornemme Spørgsmål til Standard

Af Zhong Min Peng og Henning Sandberg Okholm

EliteForsk er en begivenhed der hvert år anerkender den danske uddannelses- og forskningsminister som fem af Danmarks mest fremragende forskere med en EliteForsk-pris. Priserne har til opgave, at skulle skabe en opmærksomhed om topforskningen i Danmark og bidrage til at synliggøre danske forskeres vigtige indsats i videnskabens tjeneste.

Kronprinsesse Mary af Danmark overrakte prisen til fremragende forskere de fem af Danmark mest talentfulde. Hele arrangementet foregik på Operaen i København, kl. 13.30. 28. Februar 2019.

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler årligt EliteForsk-priser til de førende forskere inden for deres felt med det formål at skabe opmærksomhed omkring forskning i Danmark. EliteForsk-prisen blev første gang uddelt i 2007.

Her ses en af vinderne af EliteForsk i Danmark i år. Det er en af de fem fremragende forskere som fik tildelt en pris.

Danske forskere inviteret til at deltage i den prisbelønnede forskningsverdenen og andre repræsentanter til at deltage i aktiviteter.

Hvert år vil det danske undervisningsministerium og forskning tildele pengepræmie på 1,2 millioner kroner for fem elite priser til en række danske forskere. De mest talentfulde. Samtidig blev de talentfulde studerende tildelt op til 20 EliteForsk rejsestipendier, der beløber sig til 200.000 danske kroner.

På aktiviteter, fem EliteForsk vindere dagens faglige fokus. I dialog med de moderate Peter Lund Madsen, hvor de vil tale om eliten, fokus for deres forskning gennembrud, de aftryk på videnskab og samfundsfag samt deres adgang til Danmark øverste vej.

Dagens hovedtaler var professor Jens Kehlet Nørskov Tekniske Universitet Danmark, blev han tildelt UNESCO Niels Bohr Guldmedalje for de første 12 vindere i 2018.

Der var ligeledes optræden af kunstnerne Teitur Farrow og musiker Gustaf Ljunggren.

Læs også Til velkomstmiddag i CBS konkurrencen

Kronprinsessen er centrum

Indimellem overrækkelse af priser og anerkendelse var der tid til at nyde vejret.

Ny Formand for Danmarks Innovationsfond

Dansk minister for uddannelse og forskning Tommy Ahlers sagde:
Minister for uddannelse og forskning har netop udnævnt til Executive Vice President, Novozymes Tina Fanø som ny formand for Dansk Innovation Fund. Tina Fanø erstattet siden 2015 har fungeret som formand for Jens Maaløe.

Tina Fanø er en af ​​Danmarks førende erhvervsfolk. Tina overtog hans post som formand for Fonden for innovation i 1 A Danmark april 1.
Innovation fond for forskning og viden til innovation er afgørende for at skabe værdi for Danmark. Tina Fanø har i at yde forskning og innovation for virksomheden og de danske erfaringer, så Tina Fanø er hensigtsmæssig i fremtiden formand for fonden, så vi kan skabe et solidt fundament for flere virksomheder inden for forskning og banebrydende på.
Jeg ser frem til samarbejdet.

Formand til Danmarks innovationsfond uddannelse og forskning af Danmark Tommy Ahlers siger:

Uddannelse og forskningsministeren har netop udpeget Tina Fanø, koncerndirektør i Novozymes, til ny formand Danmarks Innovationsfond. Tina Fanø afløser Jens Maaløe, der har været formand siden 2015.

Det er Tina Fanø

Tina Fanø er en af dansk erhvervslivs topfolk, der helst 1. april Tager løbet som formand Danmarks Innovationsfond.

Innovationsfonden er afgørende for, at forskning og viden kan omsættes til innovation, der skaber værdi for Danmark. Tina Fanø har stor erfaring i netop at få forskning og innovation til at give værdi for virksomheder og Danmark, så Tina Fanø er den rette formand for fonden i fremtiden, så vi kan skabe endnu flere virksomheder på baggrund af solid og banebrydende forskning. Jeg ser frem til samarbejdet.

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng