Kongelige på Kritisk Kur

Af: Henning Sandberg Okholm

I århundreder har Kongehuset og danskerne selvfølgelig ønsket hinanden et godt nytår, og dermed lykke og velstand til hinanden nær og fjern.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe holder derimod Kongehusets tradition, den 1. januar nytårstaffel for inviterede og folk i regeringen.

Ankomster

Der er lagt ud med rød løber, og ministre kommer en efter en i deres ministerbiler.

Læs om bilerne ministrene kører i Mecedes Benz, BMW

Det er også en almindelig skik at dem, som har højeste rang altid kommer sidst. Det vil sige, at ministre ankommer først.

De få indbudte fra regeringen er:

Statsministeren kommer altid før de kongelige, der er nemlig tradition for, at nederste rang er førstkommende. og det er fordi alle skal ses med Hendes Majestæt Dronningen. Statsministeren der mødte op, var som traditionen tro, klædt godt på og i godt humør for at lede regeringen. Resten af statsministeriet var allerede mødt som efter der invitation til taffel.

Ses der på rangklasser, er statsministeren under H.K.H. Kronprins Frederik, H.K.H. Kronprinsesse Mary, H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie, i den respektive rækkefølge.

H.K.H. Prinsesse Marie, H.K.H. Prins Joachim

På billedet er Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie ankommet. Joachim og Marie ankommer før Kronprinsen.

Læs også Flotteste karetkørsel Amalienborg – Christiansborg

H.K.H. Kronprins Frederik & H.K.H. Kronprinsesse Mary

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, ankommer som de sidste sammen med Dronningen.

Højde og orden

Det er sådan, at rangklasser, de nederste altid kommer først til Nytårstaffel. De som har lavest rang er ministre, som er de førstankomne. Dem som er næst er statsministeren, derefter kommer de yngstekongelige, deriblandt er, H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie.

Som de næste og højeste i rangklassen er H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Kronprinsesse Mary.

Til sidst ankommer H.M. Dronning Margrethe, der får en kort hilsen fra Gardehusarerne, og hilser på alle på sin vej.

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng