Regeringens Vækstteam for Grøn Energi- og Miljøteknologi

Af: Zhong Min Peng og Henning Sandberg Okholm

Mandag 31 Januar 2019 holdt Erhvervsministeriet et pressemøde i København. Det omhandlede regeringens plan for grøn vækst og mere miljøvenlig teknologi.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov siger:

Danmark fortsat skal være i front på det grønne område, og øget digitali-sering kan styrke de grønne danske virksomheder yderligere. Jeg er glad for nu at modtage teamets forslag til, hvordan vi bliver ved med at ligge i front inden for de grønne erhverv.”

De udtalelser der kommer fra politikerne, som har taget projektet er forventningsfulde og overbevist om, at den viden vi besidder nu er ok, men at vi går en fremtid i møde, og skal dermed tilegne os mere.

Læs om UNESCO projektet her

Formand Lars-Peter Søbye for Vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi:

Vi står lige nu med nogle massive udfordringer, når det gælder energi, miljø og klima. Der er mere end nogensinde før brug for intelligente, bæredygtige løsninger.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt siger:

“Jeg håber, at Vækstteamets anbefalinger skubber gang i udvikling og test af nye, grønne løsninger, som gavner forbrugernes pengepung og klimaftryk, når de bruger strøm, vand og varme.”

Det der står i spidsen for væksten i regeringen er, Erhvervsminister Rasmus Jarlov, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen siger:

”Jeg er tilfreds med, at Vækstteamet har sat fokus på vigtigheden af Miljøteknologisk Udviklings- og DemonstrationsProgram i forhold til udvikling af nye digitale løsninger inden for blandt andet vand og affald.”

Fremtiden kan se lysere ud

Herudover er det godt med fokus på at kunne eksportere vores gode grønne løsninger til de globale markeder.”

Lars-Peter Søbye, formand for Vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi: 
”Vi står lige nu med nogle massive udfordringer, når det gælder energi, miljø og klima. Der er mere end nogensinde før brug for intelligente, bæredygtige løsninger. En grøn omstilling er allerede i gang på den globale scene, og Danmark er godt med, både herhjemme og i form af eksport. Men det skal gå hurtigere. Konkurrencen er hård. Der er brug for, at alle, både erhvervsliv, borgere og politikere, samarbejder, hvis vi skal være i front. Det er vi nu kommet med ti konkrete anbefalinger til. Jeg glæder mig meget til at være med til at omsætte dem i handling.”

Læse også: Mindre plastik skal gå til spilde

Miljøteknologi og Vækstteamet for grøn energi har skulle komme med anbefalinger til regeringen om, Miljøteknologi og Vækstteamet for grøn energi oplever vækst og klarer sig godt i en tid med hård international konkurrence og stigende digitalisering.

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng