Fonden for Entreprenørskab Inviterer en Kongelig

Af Zhong Min Peng og Henning Sandberg Okholm

Den 31 Januar 2019 deltog Hans Kongelige Højhed Kronprinsen Frederik af Danmark i Fonden for Entreprenørskabs nytårskur. Dansk Erhverv, som ser med gode øjne på innovationen havde ser frem til dagen. Det foregik selvfølgelig hos Børsen i København.

H.K.H. Kronprins Frederik er munter i humøret hos Børsen

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik var nøgleperson i overrækkelse af priserne til de to der vandt opstart med henblik på innovation i forhold til samfund. Frederik var begejstret.

Det er nyt år hos Børsen i København. Mange folk er ellevilde med at se frem til et godt år. Kronprinsen var inviteret med til, at en overrækkelse skulle finde sted.

Der var god kemi på samme tid da Kronprinsen trådte ind og blev taget godt imod. Børsens folk strålede og var glade for, at han ville overrække pris.

Fonden for Entreprenørskab arbejder på uddannelser og forankres på uddannelsesinstitutioner at innovation og entreprenørskab som det skal integreres i højere grad.

Til Nytårskuren takkes samarbejdspartnere, hvorved Kronprins Frederik af Danmark overrakte prisen for Youth Startup Investment. Der var to startups.

Pris Nummer et

Skaberne af applikationen tog stolt imod prisen som Kronprins Frederik overrakte.

Det ene startup var Subreader, som er en applikation, der egentlig læser undertekster op for ordblinde i biografen, og i fremtiden vil fungere på både Netflix, almindelig TV og til stream på online medier. På den måde har ordblinde unge og voksne lettere ved, at være med i sociale sammenhænge såsom i biografen og filmaftener med familie og venner. Rent faktisk betyder det at man bringer folk tættere sammen.

Læs også Maryfonden markerer 10 år på banen

Pris nummer to

Skaberne af applikationen tog stolt imod prisen som Kronprins Frederik overrakte.

Vinderne der modtog prisen for deres udvikling af app’en, der kan identificere et bid fra en slange var stolte, og viste deres stolthed sammen med Kronprinsen.

Den anden startup der gik med prisen var VenomAid Diagnostics. Virksomheden giver en billig, simpel og hurtig test til diagnosticering af mennesker der er ofre for slangebid. Selve testen kan tids nok fortælle dig, hvilken slange du er blevet bidt af ved hjælp af et register over kendte arter, og på den måde kan man hurtigt sikre ofre korrekt, tidlig og en god behandling.

Invest

Læs også Start Up programme

Det samme ved nytårskuren overrakte Kronprinsen prisen, “Youth Startup Investment Potential” på 100.000 kroner. De 100.000 kroner skulle efter vindernes egne udsagn bruges til investering i virkemidler for, at højne kvalitet og udstyr til at udvikle.

Begge vindere fejrer deres priser sammen med Kronprinsen.

Efter prisuddelingen samledes Kronprinsen, vinderne og repræsentanter fra Børsen. De fejrede, at de avde fået 100.000 kroner til at kunne bruge til at videreudvikle.

Fonden for Entreprenør skab samler viden om entreprenørskabsuddannelse igennem forskning og udbreder denne viden via netværk ,arrangementer,  og medier.

Projektsamarbejde.

Fonden for Entreprenørskab er der kommet stort fokus på på grund af innovation. Det er der fordi, der er behov for mange entreprenører til fremtidens arbejdskraft, som er planlagt fra regeringens side.

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng