Overrækkelse af hæderspris indenfor forskning

Af Zhong Min Peng og Henning Sandberg Okholm

Hendes Kongelige Højhed lagde det klart ud, at kræftforskning er meget fremme, og mere fremme end i andre dele af verden. Det kan vi være stolte af.

Måden vi kommer frem på er at bruge de resultater vi har nu og give frihed til at forske mere.

Overrækkelsen af Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2019 fandt sted i Skuespilhuset, København 4. Februar 2019 af H.K.H. Kronprinsessen Mary af Danmark. Det Var et arrangement i Skuespilhuset i København, som var en markering af World Cancer Day.

Hædersprisen tildeles en person, en gruppe, en afdeling eller andre, som har gjort en meget særlig indsats inden for kræftområdet med hensyn til opdagelse og forskning. Hædersprisen er på 50.000 kroner, og uddeles altid den 4. Februar, som er ”World Cancer Day.”

Læs også Opfølgeren til LEGO film får Kongeligt besøg

H.K.H. Kronprinsesse Mary forestod scenen til overrækkelse af prisen foran logo og med bestyrelsen hos Kræftens Bekæmpelse.

Dagligvarekæder får Kræftens Bekæmpelses Hæderspris for at gemme tobakken væk. Dagligvarekæderne Aldi, COOP, Lidl, REMA 1000, Salling Group samt Magasin modtager Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2019. De får prisen for at gemme tobakken væk i butikkerne og dermed gå forrest i indsatsen for at undgå, at børn og unge begynder at ryge. Hædersprisen blev overrakt af H.K.H. Kronprinsessen mandag den 4. februar på World Cancer Day.

Fremskridt

Supermarkedskæderne har valgt at sætte hensynet til børn og unge højere end risikoen for at miste kunder. De seks dagligvarekæder enten har, eller er på vej til at skjule deres tobak i skabe. Der ikke er mere synlige for kunderne. Kiosk har valgt at stoppe med at sælge tobak.

Retning

Der findes meget forskning, men ikke nok. Derfor søges der hele tiden kandidater til at forske i flere former for kræftforskning.

Ny start

Mandag den 4. Februar fik de administrerende direktører for Aldi, REMA 1000, Lidl, COOP, Salling Group og Magasin, Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2019 overrakt af H.K.H. Kronprinsessen Mary.

H.K.H. Kronprinsesse Mary med formand i Kræftens Bekæmpelse, Helen Bernt Andersen, og de stolte hæderprismodtagere.

Formand for Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen sagde:

Supermarkedskæderne har valgt at sætte hensynet til børn og unge højere end risikoen for at miste kunder.”

Udtalelsen kommer efter den stigende risiko for, at den nye yngre generation skal inde på arbejdsmarkedet holde helt til de er 70 år.

Det giver et bestemt perspektiv på, hvad der sker af radikale ændringer hos Sundhedsstyrelsen. Sundhedsstyrelsen samarbejder med Fødevarestyrelse om, hvad der kommer til at være et mindre udbud af i butikker.

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng