Kongelige Begivenheder 2016

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II og Prins Henrik er vært for et nytårs reception for regeringen

Kl. 07 den 1. januar 2016, H. M. Dronning Margrethe II og H.K.H. Prins Henrik fra Danmark, er vært nytår modtagelse til regeringen, embedsmand repræsentanter for Danmark plus retten i Christian VIIs Palace, Amalienborg, København.

(Foto: Zhong Min Peng)

Den kongelige modtagelse til den diplomatiske 2016

Kl. 12.00 den 6. januar 2016 HM Dronning Margrethe II i Danmark
holdt et nytår modtagelse til diplomatkorps på Christiansborg Slot i København, Danmark med deltagelse fra H.K.H. Kronprins Frederik og H. K.H. Mary.

(Foto: Zhong Min Peng)

Dronningen åbning af udstillingen på Rosenborg Slot

H.M. Dronningen til stede ved åbning af udstillingen “En mekanisk drøm – Lehmanns store musikskab” Rosenborg Slot, København, kl. 14.30 den 9. Februar 2016.
(Photo: Zhong Min Peng)
BACKSTAGE
Copenhagen Fashion Week 3-5 February 2016.
BACKSTAGE

(Foto: Zhong Min Peng)

H.M. Dronningen Gik Officielt Ombord På Kongeskibet Dannebro. Jens Kramer Mikkelsen, By og Havn overrakte blomster

Tirsdag den 26. april 2016 Kl. 12.00 Officiel ombordstigning på Kongeskibet Dannebrog ved Bøje 1, Københavns Havn, med salut fra Batteri Sixtus. Afsejling til Helsingør kl. 12.30 med salut fra Kronborg Slot kl. 15.00. Dannebrog anløber Helsingør Havn med ankomst kl. 15.30.

Dronningen er vært for en reception

H.M. Dronningen afholder fredag den 14. oktober reception for de danske atleter ved de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege i Rio de Janeiro, Brasilien, på Christiansborg Slot.
Mere end 200 danske atleter, trænere og repræsentanter for OL og PL samles i dag i Riddersalen på Christianborg Slot, hvor Dronningen afholder reception.
De Olympiske Lege blev afholdt fra den 5.-21. august i Rio de Janeiro i Brasilien, hvor de 120 danske OL-atleter vandt 15 medaljer – to guld, seks sølv og syv bronze.
Fra den 7.-18. september blev de Paralympiske Lege afholdt, hvor de 21 danske PL-atleter vandt syv medaljer – én guld, to sølv og fire bronze.
Både under OL i London i 2012 og i Athen i 2004 inviterede Dronningen til reception på Kongeskibet Dannebrog.
Kronprinsesse Mary, H.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie og H.K.H. Prinsesse Benedikte deltager i receptionen på Christiansborg Slot.
(Text: Kongehuset; Foto: Zhong Min Peng)

Uddeling af Dronning Ingrids Hæderslegat

H.M. Dronningen, H.K.H. Prinsesse Benedikte og H.M. Dronning Anne-Marie uddelte den 26. oktober 2016 Dronning Ingrids Hæderslegat i Tivolis Koncertsal.
Afsløring af modtagere af Dronning Ingrids Hæderslegat
I år bliver Dronning Ingrids Hæderslegat uddelt for syvende gang i Tivoli. Det kan afsløres nu, at de to legater, som er blandt Danmarks største til unge lovende kunstnere på hver 250.000 kr., i år bliver tildelt jazzsangeren og sangskriveren Sinne Eeg og balletdanseren Andreas Kaas.
Legaterne bliver personligt overrakt af Dronning Ingrids døtre, HM Dronning Margrethe, H.K.H. Prinsesse Benedikte og H.M Dronning Anne-Marie den 26. oktober – samme aften som dansekompagniet Alvin Ailey American Dance Theater har premiere i Tivolis Koncertsal.
Dronning Ingrids Hæderslegat er doneret af Oak Foundation og blandt Danmarks største legater for unge, lovende kunstnere.

(Text: Kongehuset, Photo: Zhong Min Peng)

Kronprinsen deltager i udenrigspolitiks forening 70 års jubilæum modtagelse

H.K.H. Kronprinsen deltager som protektor i Det Udenrigspolitiske Selskabs 70-års jubilæumsreception. Dansk Erhverv, Slotsholmsgade 1, København, kl. 18.00. 31. OKTOBER 2016 Det Udenrigspolitiske Selskab er en almennyttig forening med formålet at fremme kendskabet til og højne interessen for udenrigspolitiske spørgsmål i Danmark.
(TEXT: KONGEHUSET. FOTO: ZHONG MIN PENG)

Dronningen til første prøvedag på Nøddeknækkeren i Tivoli

I dag mødtes hele holdet bag Tivolis juleballet Nøddeknækkeren til første prøvedag. Scenograf Dronning Margrethe, balletchef og koreograf Peter Bo Bendixen og det øvrige kreative team bød hele ensemblet velkommen. Forude venter en måneds intenst arbejde, inden premieren den 1. december i Tivolis Koncertsal.

Dronning Margrethe fortæller om årets opsætning af Nøddeknækkeren:

Jeg synes jo, at det er en fantastisk morsom ting, at være med til at lave. Nu er det 3. Gang, at den skal op, og det er jo prikken over i’et, at vi får levende musik til – det gør en kæmpe forskel. Det gør meget for danserne, det gør noget for øret og det gør faktisk også noget for øjet. Når musikken er levende, når der står en dirigent og leder musikken, så kan han godt hjælpe danserne ved at trække musikken en anelse længere, så hvis der kommer et ekstra flot spring, så får det lige tid til at lande før de skal videre med det næste trin.
(Tekst: Tivoli. Photo: Zhong Min Peng)

Kronprinsessen deltager i Mary Fondens “Kærlig Talt”-konference

H.K.H. Kronprinsessen deltager i Mary Fondens “Kærlig Talt”-konference. GAME, Enghavevej 82D, København SV, kl. 12.00 08. november 2016.
“Kærlig Talt”-konferencen “Respekt på skemaet” er for lærere og handler om, hvordan man sætter fokus på relationer, konflikthåndtering og kommunikation i skolen.
(Text: Kongehuset. Foto: Zhong Min Peng)

H.K.H. Prinsesse Marie deltager som protektor for AIDS-Fondet i præsidenten

For AIDS-Fondet Susse Wolds 30-års jubilæums reception
H.K.H. Prinsesse Kongens Nytorv, København, kl. 15.40. 9. november 2016.
Siden 1986 har Susse Wold været præsident for AIDS-Fondet, som arbejder for at forebygge og rådgive om HIV, støtte forskning i HIV og AIDS samt bekæmpe ulighed i seksuel sundhed.
Prinsesse Marie har været protektor siden 2012.
(TEKST: Kongehuset. FOTO: ZHONG MIN PENG)

Prinsesse Marie deltager i lokalfinalen i Projekt Edison 14. november 2016.

Er i lokalfinalen i Projekt Edison, som er Fonden for Entreprenørskabs opfinderkonkurrence for 6. og 7. klasser.
H.K.H. Prinsesse Marie deltager i lokalfinalen i Projekt Edison, som er Fonden for Entreprenørskabs opfinderkonkurrence for 6. og 7. klasser. Øster Farimagsgades skole, Øster Farimagsgade 40, København Ø, kl. 11.25. den 14. november 2016.
Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence, hvor elever fra 6. og 7. klasse gennem et forløb stifter bekendtskab med entreprenørskab, hvorefter eleverne i grupper skal fremstille et produkt, som senere skal præsenteres. Temaet i 2016 er “Bedre og mere sikker trafik”.
(Tekst: Kongehuset. Foto: Zhong Min Peng)

H.M. Dronningen Margrethe II af Danmark overværer parade ved Den Kongelige Livgarde og overrækker ’Dronningens ur’

November 16, 2016 in Copnehagen. H.M. Dronningen Margrethe II overværer parade ved Den Kongelige Livgarde og overrækker ’Dronningens ur’ til den garder, der af vagtkompagniet er udvalgt som tjenesteperiodens bedste garder. Livgardens kaserne, Gothersgade, København, kl. 14.00.den 16. NOVEMBER 2016.

(Tekst: Kongehuset. Foto: Zhong Min Peng)

H.K.H. Kronprinsessen forestår som protektor den officielle indvielse af Mødrehjælpens hus

Abel Cathrines Gade 13, København V, kl. 10.30 18. november 2016.
Mødrehjælpen er den socialhumanitære organisation, som støtter og rådgiver familier, enlige mødre og gravide. Mødrehjælpen har de seneste år oplevet en stigning i antallet af henvendelser, og derfor har organisationen fået et nyt hus til rådgivning, hvor der er plads til at udvide og yde endnu mere hjælp.
Kronprinsessen har været protektor for Mødrehjælpen siden 2007.
Mødrehjælpen udvider med nyt og stort hus i København. Med det nye hs til rådgivning kan Mødrehjælpen rådgive flere sårbare børnefamilier og gravide i hovedstadsområdet. Huset skal samtidigt understøtte Mødrehjælpens landsdækkende aktiviteter.

Mødrehjælpen har de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel på rådgivning og støtte blandt gravide og forældre i sårbare situationer. I 2014 havde Mødrehjælpen 12.960 henvendelser, og alene i København modtog 4.092 børnefamilier og gravide personlig rådgivning. Denne tendens ser ud til at fortsætte.
Derfor får organisationen et nyt Mødrehjælpshus på Abel Cathrines Gade 13 på Vesterbro i København.

”Det nye rådgivningshus giver os mulighed for at hjælpe endnu flere familier med at komme videre i livet og skabe trygge rammer for deres børn. Det er der brug for. Jeg er stolt af, at Mødrehjælpen som landets førende rådgiver af sårbare børnefamilier nu tager endnu mere ansvar i hovedstadsområdet,” siger Elin Schmidt, formand for Mødrehjælpens hovedbestyrelse.

Det nye Mødrehjælpshus vil, ud over at hjælpe flere københavnske børnefamilier, også hjælpe familier i hele landet gennem landsdækkende chat- og telefonrådgivning. Huset vil samtidig understøtte det stigende frivillige engagement i Mødrehjælpen.
Ikke muligt uden Liljeborg-koncernen og Oak Foundation
Det nye Mødrehjælpshus er blevet muliggjort gennem donationer fra Oak Foundation på 10 mio. kr. og Liljeborg-koncernen på op til 40 mio. kr.
”Vi er dybt taknemmelige og ydmyge for de generøse donationer fra Liljeborg og Oak. De viser tillid til Mødrehjælpens arbejde for gravide og børnefamilie i sårbare situationer,” siger Elin Schmidt.

(Tekst: Mødrehjælpen. Foto: Zhong Min Peng)

H.M. Dronningen er til stede ved Københavns Universitets årsfest

H.M. Dronningen er til stede ved Københavns Universitets årsfest. Festsalen, Frue Plads, København, kl. 14.00.den 18. november 2016.

Dronningen er til stede ved Københavns Universitets årsfest, hvor 700 gæster fejrer universitets grundlæggelse i 1479, som man har gjort det hvert år lige siden.

Ved årsfesten uddeles tre priser: Årets Undervisningspris – Årets Harald til en af universitetets fast- eller deltidsansatte undervisere for god og inspirerende undervisning, Innovationsprisen til en forsker eller forskergruppe, der er ansat på KU, og som har gjort noget særligt for at skabe ny viden og bringe den i anvendelse i samfundet og Studiemiljøprisen til en person eller enhed, der gør noget ekstraordinært eller nytænkende for at forbedre studiemiljøet på KU.

Derudover proklameres årets æresdoktorer og doktorer, og der overrækkes medaljer til de studerende, der har vundet en guld- eller sølvmedalje for deres besvarelse af prisopgaver.
(Text: Kongehuset. Foto: Zhong Min Peng)

Prinsesse Marie deltager som protektor i Folkekirkens Nødhjælps julearrangement 22. november 2016

H.K.H. Prinsesse Marie deltager som protektor i Folkekirkens Nødhjælps julearrangement. Schæffergården, Jægersborg Allé 166, Gentofte, kl. 14.45. 22 november 2016.
Folkekirkens Nødhjælp afholder årligt et julearrangement for organisationens samarbejdspartnere, hvor der blandt andet bliver set tilbage på indsatsen det forgangne år.
Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp siden 2011
(Texte: Kongehuset. Foto: Zhong Min Peng)

H.K.H. Prinsesse Marie overværer som protektor AIDS-Fondets julekoncert i Trinitatis Kirke

Købmagergade 52 A, København K, kl. 16.10.den 27. november 2016AIDS-Fondet har siden 1996 afholdt julekoncert i Trinitatis Kirke i København

VELKOMST

  • Ved formand for AIDS-Fondets bestyrelse,
  • USA´s ambassadør i Danmark
  • H.E. Rufus Gifford
  • Frankrigs ambassadør i Danmark
  • H.E. François Zimeray
  • H.K.H. Prinsesse Marie overværer som protektor,
  • AIDS-Fondets julekoncert i Trinitatis Kirke

(Tekst: Kongehuset. Foto: Zhong Min Peng)

H.K.H. Kronprinsen forestår åbning af konferencen News Xchange

DR Koncerthus, Ørestads Boulevard 13, København S, kl. 9.20. den 30. november 2016.
News Xchange er en konference med fokus på nye idéer, muligheder og udfordringer for den internationale nyhedsindustri. I år samles omkring 500 ledere, journalister, bloggere m.fl. fra hele verden i København over to dage.(Tekst:: Kongehuset. Foto: Zhong Min Peng)
Princess Marie of Denmark attended, as a patron of the Danish AIDS Foundation’s, the annual Christmas concert On November 27, 2016, at Trinity Church in Copenhagen.(Photo: Zhong Min Peng)