Gennemtænkt Godt og Globalt

Af: Zhong Min Peng og Henning Sandberg Okholm

FN Byen var vært for global konference om klima og bæredygtig udvikling. Den 1. til 3. april 2019 mødtes eksperter og ledere inden for klima og bæredygtig udvikling til en global konference i FN Byen for at diskutere, hvordan man styrker sammenhængen mellem klimaindsatsen og de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

De 17 verdensmål er nævnt i tidligere artikel herpå under politik.

Læs også Affald Ankommet og Afkastet

Klimaforandringer er den afgørende udfordring for vores tid, og der er behov for, at løsninger bliver implementeret i et hidtil uset tempo. Men det skal være retfærdige løsninger. De mest sårbare mennesker i verden lider allerede mest under klimaforandringernes konsekvenser, såsom mere intense storme, farlige varmebølger, hyppigere og længerevarende tørke, og stigende vandstand selvom de har bidraget mindst til problemet. Verdensmålene, herunder verdensmål 13 om klimaindsatsen, leverer den bedste ramme til at gøre noget ved klimaforandringerne på en måde, som også inkluderer de svageste i verden.

De mere end 400 deltagere på konferencen (Global Conference on Strengthening Synergies between the Paris Agreement and the 2030 Agenda for Sustainable Development) (også kaldet the Climate and SDGs Synergy Conference) brugte mødet til at identificere, hvordan man bedst muligt kan linke de to dagsordener for bæredygtig udvikling, og på den måde accelerere begge.

Læs også Knivskarpe Kinesere og god Kondition

Blandt deltagerne på konferencen er den danske finansminister, Kristian Jensen og FNs Generalsekretærs særlige udsending for klimatopmødet i New York i september, Luis Alfonso de Alba.

Regeringsrepræsentanter fra hele verden samt repræsentanter fra den private sektor, universitetsverdenen, civilsamfundet og FN-systemet mødtes mellem 1. og 3. April, hvor selvfølgelig mere end 400 er tilmeldt.

Hoveddeltagere

  • Liu Zhenmin, UN Under-Secretary-General for Economic and Social Affairs
  • Ovais Sarmad, Deputy Executive Secretary, UN Framework Convention on Climate Change
  • Kristian Jensen, Finansminister, Danmark
  • Luis Alfonso de Alba, the UN Secretary-General’s Special Envoy for the 2019 Climate Action Summit
  • Mami Mizutori, Special Representative of the Secretary-General for Disaster Risk Reduction, UN Office for Disaster Risk Reduction.

Pressemøde

For global konference om klima og bæredygtig udvikling dansk journalist Zhong Min Peng har derfor interviewet Liu Zhenmin, FN Under-General Sekretær for Økonomisk og Sociale anliggender.

Læs også Kvinder Kamp for Kontrol

I øjeblikket er begge Kina og Danmark som har gode relationer. Danmark og Kina er forpligtet til rammepartnerskabet om økonomisk, energi- og klimasamarbejde. Hvad er det du tænker på Hr. Liu Zhenmin.

Under selve pressemødet er foregået, tirsdag d. 2. april, 10.15-10.45, i presserummet i FN Byen

FN Under-General Sekretær svarede:

Dette er et meget godt spørgsmål: Kristian Jensen, Finansminister, Danmark som svarer til dig det.

Danmarks Finansminister Christian Jensen svarer dig bedst.

Kinesisk dansk regeringsprojekt samarbejde.

Det økonomiske miljø og klima giver udfordringer til verden. Kinas-Danmark samarbejde for at opnå økonomisk vækst og langsigtet energiforbrug. Det er i stand til at udvikle sig positivt.

Læs om FNs opbygning

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng