Et Dermatologisk Center Inviterer

LEO Foundation Skin Immunology Research Center er placeret hos Mærsk Bygning ved Københavns Universitet. Centret arbejder tæt sammen med danske og internationale forskningsmiljøer og hospitaler.

Af: Zhong Min Peng og Henning S. T. K. E. S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Nyt ambitiøst forskningscenter

Mindehøjtidelighed for Hans Kongelige Højhed Pris Henrik

Danske Prins Joachim, H.K.H. deltog 25. Februar 2019 i indvielsen af LEO Foundation Skin Immunology Research Center ved Sundhedsuniversitetet ved Københavns Universitet. Formålet med LEO Fondet ForskningsCenter Hud Immunologi er undersøgelse, og at samle danske og internationalt førende inden for immunologi og forskere inden for dermatologi, der tager sigte på, at skabe ny viden i det lange løb, i det kan det føre til en bedre diagnosticering og mere effektiv behandling.

En Prins i profil

Projektets lancering

Mandag den 25. februar meddelte det ambitiøse hudforskningscenter “LEO Foundation Skin Immunology Research Center” åbningen af Københavns Universitet. Det var klar til at tage uddannelser op og uddanne nye folk.

Københavns Universitet skrev i en pressemeddelelse, at forskningscentret skal være hjemme i Maersk-bygningen og bidrage til immunologi og hudsygdomme i de næste 10 år.

“Dean Ulla Wewer fra Københavns Universitet Health Sciences siger:

Dermatologi får mange borgere til at bringe skam og svaghed. Ved at samle den førende kraft i immunologi og hudsygdomme, så får de, de mest avancerede faciliteter i Mærsk bygning, derfra kan vi udvide den grundforskning i huden og hudsygdomme til nye højder, LEO Fondens center for hudimmunologi har banet vejen for bedre behandling af hudsygdomme, der plager en fjerdedel af verdens befolkning.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers sagde:

Centret er et godt eksempel på, hvordan samarbejde mellem universiteter og private fonde kan fremme grundforskning. I det lange løb kan vi gennemføre store gennembrud gennem gennemsnittet.”

Den egentlige lanceringsceremoni blev afholdt. På indvielsen, Prins Joachim af Danmark er protektor for allergisk astma, minister for uddannelse og forskning Tommy Ahlers og Københavns Universitet Henrik C. Wegener.Udover at rekruttere indenlandske og internationale forskere på området er centrets mål at etablere tæt samarbejde og videndeling mellem universiteter og hospitaler.

Forskningen i Center

Formålet med hudimmunolgi LEO Fondet Research Center undersøgelse er at samle danske og internationalt førende inden for immunologi og forskere inden for dermatologi, der tager sigte på at skabe ny viden, i det lange løb, kan det føre til en bedre diagnosticering og mere effektiv behandling.

Derudover skal centret fremme uddannelsen og talentudviklingen hos elever og fremtidige eksperter. Det hele startede LEO Fonden på 400 millioner kroner inden for et årti den 25. mandag, februar, begyndte at organisere et videnskabeligt seminar om huden og hudsygdomme, vil internationale eksperter deler deres forskningserfaring.

LEO Fondet 10 år, og mere end 50 millioner euro i tilskud, vil centret samle dansk og internationalt førende inden immunologi og dermatologi forskere til at give ny viden og give bedre diagnosticering og mere effektiv behandling for en bredere vifte af hud . Sygdomme som psoriasis og eksem.

LEO Foundation Skin Immunology Research Center vil identificere nøgleproblemer relateret til sygdoms heterogenitet, nye patologiske mekanismer og nye terapier til inflammatoriske hudsygdomme. Det ultimative mål for centret er at bruge avanceret teknologi til at fremme biologiske indsigter, gøre grundlæggende resultater til “originale bevis” og i sidste ende hjælpe patienter med hudsygdomme på bedst mulig måde.