En Masse Mennesker om et Minde

Dronning Margrethe II af Danmark holdt en mindesmærkende koncertfest for Prins Henrik. Dette er en sørgende og meget bevægende begivenhed. Inden festligheden gik igang, holdt Dronningen en tale for at sige tak.

Af: Zhong Min Peng og Henning Sandberg T. Kruse Emanuel S. Okholm

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng

Arv af vinslottet får Kronprins Frederik

Lars sætter ny sundhedsreform og samler Danmark

Det lukkede arrangement er foregik 20. Februar 2019 ved Fredensborg Slotskirke, Danmark. Den 20. Februar 2019, holdt Dronningen af Danmark ved Fredensborg Slotskirke i Fredensborg, Danmark, omkring 40 km nord for den danske hovedstad en mindehøjtidelighed. Helligdommelsen af jubilæumsmødet blev afholdt i anledning af Prins Henriks begravelse et år tidligere.

For et år siden døde prins Henrik og blev begravet i Slotskirken i Fredensborg. Dronning Margrethe II af Danmark havde i det tilfælde ville mindes, og vise sit savn til Prins Henrik ved at holde et mindesmærke med en koncertfest.

Mindekoncert

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik blev begravet i Christianborg Slotskirke. Hendes Majestæt Dronningen afholdt et mindesmøde for Prins Henrik på Fredensborg Slot. Derfor inviterede Hendes Majestæt Dronningen, de Kongelige familiemedlemmer, Kronprins Frederik, Kronprinsesse Mary, Prins Joachim og Prinsesse Marie, samt de nære venner af Prins Henrik og andre repræsentanter til at deltage i mindekoncerten i Fredensborg Slotskirke. Her er Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ansvarlig for at udføre koncertens musikprogram. Showet afspejler Prins Henriks livslange interesse for musikken han elskede så højt. Efter koncerten sluttede Dronningen med en fest på Fredensborg Slot.

Arven

Prins Henrik, med forhold til den franske afstamning af Dronning Margrethe II af Danmark, blev 83 år gammel. an afgik ved døden kort forinden Valentinsdag 2018. Kronprinsen mødte op glad selvom det var hans far, Hans Kongelige Højhed Prins Henrik der mindedes.

H.K.H. Kronprins Frederik af Danmark er tronarving efter H.M. Dronning Margrethe II af Danmark. Hendes Majestæt Dronning Margaret II af Danmark udtrykte sin kondolence, og tilbød en krans til Det Kongelige Slot. Ifølge Prins Henriks ønske, blev hans krop kremeret, og den ene del af aske blev anbragt i danske farvande, hvorefter den anden halvdel blev lagt i Fredensborg Slots haver.

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik tjente med sin Majestæt Dronningen af Danmark i 1979 og 2014 til et statsbesøg i Kina. H.K.H. Prins Henrik har en stor interesse for asiatisk kultur og kunst og talte kinesisk. Da Prins Henrik af Danmark døde, fulgte drengen og deres to sønner, Kronprins Frederik og Prins Joachim ham.
I de sidste halvtreds år har Hans Kongelige Højhed Prins Henrik bidraget til Danmarks og Danmarks interesser.