Kongelige på Kritisk Kur

I århundreder har Kongehuset og danskerne selvfølgelig ønsket hinanden et godt nytår, og dermed lykke og velstand til hinanden nær og fjern.

Af: Henning Sandberg Okholm

Hendes Majestæt Dronning Margrete holder derimod Kongehusets tradition, den 1. januar nytårstaffel for inviterer og folk i regeringen.

Ankomster

Der er lagt ud med rød løber, og ministre kommer en efter en i deres ministerbiler. De biler som ministene kører i er Mecedes Benz, BMW

Det er også en almindelig skik at dem, som har højeste rang altid kommer sidst. Det vil sige, at ministre ankommer først.

De få indbudte fra regeringen er

Statsministeren kommer altid før de kongelige, og det er fordi alle skal ses med Hendes Majestæt Dronningen.
Der er nemlig tradition for, at nederste rang er førstkommende. Statsministeren der mødte op, var som traditionen tro, klædt godt på og i godt humør for at lede regeringen. Resten af statsministeriet var allerede mødt som efter der invitation til taffel.

Ses der på rangklasser, er statsministeren under H.K.H. Kronprins Frederik, H.K.H. Kronprinsesse Mary, H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie, i den respektive rækkefølge.

På billedet er H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie ankommet. Joachim og Marie ankommer efter reglerne før Kronprinsen, som er tronføger.

H.K.H. Kronprins Frederik & H.K.H. Kronprinsesse Mary
H.K.H. Kronprins Frederik & H.K.H. Kronprinsesse Mary
H.K.H. Prinsesse Marie, H.K.H. Prins Joachim
H.K.H. Prinsesse Marie, H.K.H. Prins Joachim

Læs også Flotteste karetkørsel Amalienborg – Christiansborg

H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Kronprinsesse Mary, ankommer som de sidste sammen med Dronningen.

I århundreder har Kongehuset

Det er sådan at rangklasser og I århundreder har Kongehuset med øverste rang altid kommer sidst til Nytårstaffel. De som har lavest rang er ministre, som er de førstankomne. Dem som er næst er statsministeren, derefter kommer de yngstekongelige, deriblandt er, H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie.

Som de næste og højeste i rangklassen er H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Kronprinsesse Mary.

Til sidst ankommer H.M. Dronning Margrethe, der får en kort hilsen fra Gardehusarerne, og hilser på alle på sin vej.

Fotograf: RoyalPress Zhong Min Peng